Hulpbronnen importeren

Gebruik het commando Importeer in het Hulpbronnenbeheer om een of meer hulpbronnen of hulpbronnenmappen in het actieve bestand te importeren zonder het bronbestand te openen.

Je kan ook de inhoud van bestanden met andere formaten rechtstreeks als symbooldefinities importeren (zie Inhoud bestand importeren als symbooldefinities).

Om hulpbronnen of hulpbronnenmappen te importeren:

Selecteer een bestand (niet het actieve bestand) in de Bestandenlijst van het Hulpbronnenbeheer.

Selecteer een of meer hulpbronnen of hulpbronnenmappen die je wilt importeren.

Klik dan met de rechtermuisknop op de items en selecteer het commando Importeer in het contextmenu.

Het dialoogvenster ‘Importeer hulpbron(nen)’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Behoud mappenstructuur

Kies deze optie om de mappenstructuur van de geïmporteerde hulpbron te behouden.

Selecteer doelmap

Kies deze optie om een locatie in het actieve bestand op te geven aan de hand van de lijst met doelmappen.

Lijst doelmappen

Hier wordt het actieve bestand weergegeven, alsook alle mappen die met het geselecteerde type hulpbron overeenstemmen. Als je de optie Selecteer doelmap koos, kunt het volgende doen:

Selecteer de bestandsnaam om de hulpbron onderaan de hiërarchie te importeren.

Selecteer een bestaande map om de hulpbron in deze map te importeren.

Klik op de knop Nieuwe hulpbronnenmap om een nieuwe map in het actieve bestand te creëren.

Nieuwe hulpbronnenmap

Klik op deze knop om een nieuwe map in het actieve bestand te creëren.

Dit dialoogvenster niet meer weergeven wanneer dit bestand geen hulpbronnenmappen bevat van het huidige type.

Selecteer deze optie om dit dialoogvenster te verbergen als het actieve bestand geen hulpbronnenmappen van het huidige type bevat. Het dialoogvenster wordt hierna niet meer weergegeven wanneer je hulpbronnen of hulpbronnenmappen importeert door ze naar de tekening te slepen.

Als het actieve bestand reeds een hulpbron met dezelfde naam bestaat, wordt een dialoogvenster geopend om het naamconflict op te lossen (zie Naamconflicten tussen hulpbronnen).

Importeren d.m.v. slepen

Een snelle manier om te importeren is door simpelweg een of meer hulpbronnen te selecteren en verslepen vanuit eender welk bestand (of map) naar het actieve bestand.

Hulpbronnen zoeken

Hulpbronnen gebruiken in je tekening

Hulpbronnenbeheer